اشتراک گذاری:

تصویری از یک بیماری که دکتر دارد غدد تیروئید رو را معاینه میکند

Thyroid Microsomal Ab

آزمایش Thyroid Microsomal Ab

 

رنج نرمال آزمایش Thyroid Microsomal Ab

تیتر : کمتر از IU/ML 9

 

کاربرد آزمایش Thyroid Microsomal Ab

این آزمون عمدتا به منظور تشخیص افتراقی بیماری های تیروئید همانند تیروئیدیت هاشیموتو و تیروئیدیت لنفوسیتی مزمن ( در کودکان ) به کار می رود.

 

شرح آزمایش Thyroid Microsomal Ab

آنتی بادی های میکروزومی تیروئید معمولاً در مبتلایان به انواع گوناگون بیماری های تیروئیدی مشاهده می شود. این آنتی بادی ها در 90_70% مبتلایان به تیروئیدیت هاشیموتو وجود دارد. آنتی بادی های میکروزومی در پاسخ به میکروزوم های فراری از سلول های اپی تلیال تیروئیدی احاطه کننده فولیکول تیروئید ، ساخته می شوند. سپس این میکروزوم های فراری به عنوان آنتی ژن عمل می نمایند و موجب تحریک تولید آنتی بادی می شوند. این کمپلکس های ایمنی آغازگر تاثیرات التهابی و سیتوتوکسیک بر فولیکول تیروئید می باشند. این آزمایش اغلب به همراه آزمون آنتی بادی ضد تیروگلوبولین انجام می گیرد تا حساسیت و اختصاصیت آن افزایش یابد.

با وجود آنکه افزایش سطح آنتی بادی میکروزومی در انواع زیادی از بیماری های تیروئیدی مشاهده می گردد ، اما شایع ترین آن تیروئیدیت مزمن ( تیروئیدیت هاشیموتو در بزرگسالان و تیروئیدیت لنفوسیتی در کودکان و جوانان ) است. این دو بیماری التهابی مزمن با سایر بیماری خود ایمنی ( کلاژن – عروقی ) در ارتباط هستند. 12% زنان طبیعی و 1% مردان طبیعی از نظر وجود آنتی بادی ضد میکروزومی مثبت هستند.

حساس ترین سنجش آنتی بادی های ضذ میکروزومی ، اندازه گیری آنتی بادی ضد تیروئید پراکسیداز ( آنتی TPO ) است. این سنجش به روش رادیوایمونو اسی و آنزیم ایمونواسی انجام می شود. معمولا آنتی TPO به همراه آزمایش آنتی بادی ضد تیروگلوبولین انجام می شود که در این حالت اختصاصیت و حساسیت آن افزایش چشمگیری پیدا می کند. آنتی TPO تقریبا در همه ی مبتلایان به تیروئیدیت هاشیموتو ، در بیشتر از 70% مبتلایان به بیماری گریوز و به درجات متغیری در افراد مبتلا به بیماری های غیر تیروئیدی خود ایمن وجود دارد. آنتی TPO با شدت انفیلتراسیون لنفوسیتی تیروئید ( التهاب ) هماهنگی دارد. سطح بالای آنتی TPO در 10_5% افراد سالم نیز مشاهده می گردد.

 

حتما بخوانید : تیروئید

 

روش کار و مراقبت از بیمار

ناشتایی : ندارد

لوله ی معمول خون : قرمز

 

افزایش سطح Thyroid Microsomal Ab

  • تیروئیدیت مزمن ( تیروئیدیت هاشیموتو ) : آنتی بادی های ضد میکروزومی به میکروزوم های درون سلول های تیروئید حمله می کنند. کمپلکس های ایمنی با واسطه سیستم کمپلمان فرایندی التهابی و تخریبی در غده پدید می آورند.

  • آرتریت روماتوئید (RA)

  • بیماری کلاژن – روماتوئیدی : رابطه آن با سایر بیماری های خود ایمن کاملا شناخته شده است ، اما مکانیزم آن همچنان نامعلوم است.

  • کم خونی پرنیسیوز : آنتی بادی های ضد سلول جداری به همراه آنتی بادی های ضد میکروزومی وجود دارد.

  • تیروتوکسیکوز

  • هیپوتیروئیدی

  • کارسینوم تیروئید : در اثر این بیماری های مخرب ، میکروزوم ها به خارج از غده تیروئید تراوش شده و سیستم ایمنی را تحریک می نمایند و آنتی بادی های ضد میکروزومی تولید می کنند.

  • میکسدم : آنتی بادی های میکروزومی ضد تیروئید ، سلول تیروئید را تخریب می نمایند و منجر به کاهش عملکرد این غده می شوند.

 

حتما بخوانید : گره تیروئید چیست؟

سایر آزمایش های مربوط

آنتی بادی ضد تیروگلوبولین

 

 با ما در مسیر سلامتی گام بردارید 

© 2017 تمامی حقوق این وب سایت محفوظ و متعلق به آزمایشگاه گروه رهسا می باشد. | طراحی و اجرا توسط شرکت پیوند طب و نرم افزار